Lesný úrad kontroloval pôvod dreva

11.12.2004 Celý región

Pri kontrole pôvodu prepravovaného dreva na území Prešovského kraja zistili kompetentné úrady v siedmich prípadoch porušenie zákona o hospodárení v lesoch a ...
Pri kontrole pôvodu prepravovaného dreva na území Prešovského kraja zistili kompetentné úrady v siedmich prípadoch porušenie zákona o hospodárení v lesoch a vyhlášky o vyznačovaní a evidencií ťažby dreva. Previerka prebehla v utorok 7. decembra od 15.30 do 23.30 h.

Podľa informácií, ktoré poskytol prednosta Krajského lesného úradu (KLÚ) v Prešove Jozef Kulan, celkovo pracovníci obvodných lesných úradov (OLÚ) v spolupráci s Policajným zborom SR prekontrolovali 21 dopravných prostriedkov.
V zistených prípadoch porušenia predpisov začnú kompetentní voči zodpovedným prepravcom a dodávateľom dreva konania o uložení pokuty, ktorá môže dosiahnuť výšku až 500 tisíc korún. Najväčšie nedostatky zistili v územnej pôsobnosti OLÚ v Poprade, Kežmarku a v Prešove.
Kontrola nadväzovala na prvú takúto akciu 4. novembra, keď v 66 preverovaných prípadoch zistili asi v polovici z nich porušenie predpisov. Konanie o uložení pokuty môže bežať aj dva mesiace, preto Kulan ešte nevedel povedať výšku finančných trestov.
Prednosta KLÚ naznačil, že aj v súvislosti s kalamitou vo Vysokých Tatrách budú kontroly častejšie.
(jj)
 

Vyberte región

mark